Sillan uusimmat neuvolakuulumiset;

Pituutta 74,2cm, lisäystä edellisestä mittauksesta (5kk sitten) 5cm eli oikein hienosti. Sillan pituuskäyrä kulkee oman nollakäyrän alapuolella, käyrällä -1. Ihan samallalailla kuin kaikki muutkin siskonsa aikanaan. Eli tulisiko hänestäkin noin 165cm? Isoveli onkin sitten aina kulkenut ihan omilla käyrillään.

Paino 8,345g, lisäystä edellisestä mittauksesta (sekin 5kk sitten) vain 420g. Painokäyrä kulkeekin nyt tasaista, loivaa alamäkeä. Huomattiin hoitajan kanssa että käyrä on lähtenyt laskuun 5 kuukauden iän jälkeen, eli suurinpirirtein niitä aikoja kun on aloitettu kiinteät. Sovittiin maaliskuun alkupuolelle kasvukontrollikäynti. Päätetään silloin onko tarvetta lääkärikäynnille.

Käynti meni ihan mukavasti. Rokotetta piti tietenkin pikkaisen protestoida. Sanni ei meinannut ensin lähteä mukaan ollenkaan. Arveli että siellä pistellään kuitenkin häntäkin. Viimeksihän neuvolassa oltiin sikarokotetta hakemassa. Ilo olikin suuri kun saikin rauhassa leikkiä leluilla.

Vaikka harmittikin kovin tuo Sillan painon kehitys, saimme kuitenkin jonkinlaisen lisävakuuden, että jossain mättää. Viime viikolla tehtiin jo ihan itse sellainen päätös, että siirrettiin, ihan kokeilumielessä, pikkuinen laktoosittomalle ruokavaliolle. Paljon on vieläkin ongelmia, mutta neiti on tämän reilun viikon aikana nukkunut useamman yön hyvin, kuin koko aikaisemman elämänsä aikana! Vatsa on vain kovin kovana. En tiedä voisiko se johtua tuosta laktoosittomuudesta? Nyt jatketaan näin ainakin vielä tämä viikko ja sitten päätetään miten jatketaa. Gluteenitontakin ruokavaliota ollaan harkittu. Neuvolan hoitaja kannusti kokeilemaan ihan oman harkinnan mukaan. Vähintään kaksi viikkoa aina kerrallaan ja pitämään pientä tilastoa tuloksista.

Viime yö nukuttiin hienosti :-)

Isosisko on taas kunnossa ja kouluunkin tänään pääsi. Isoveljellä maha kupruilee ja kiertää, mutta sinnittelee, ainakin vielä, terveiden kirjoissa.