Nyt on aika paljastaa uusin pihaprojektimme;

Eli kyse on siis ulkoaltaasta. Mietittiin tuollaista allasta jo viime kesänä, mutta oltiin vielä kahdenvaiheilla. Allas on halkaisijaltaan 366 cm ja korkeus 76 cm. Vettä siinä on 6500 litraa. Pystytys oli loppujenlopuksi aika helppo. Täyttö vei useamman tunnin, mutta kun letku oli reunaan kiinnitetty, ei tarvinnut seistä koko aikaa vieressä. Kellariin on pystytetty 'laboratorio' pH-liuskineen, desinfiointiaineineen ja happitabletteineen. Me valittiin klooriton puhdistusjärjestelmä, niin ei isompien siskojen kuivat ihot kärsi uimisesta.

Nyt vaan jännätään lämpeneekö vesi, eli onko aurinkoisia päiviä, juhannukseen mennessä. Silloin olisi tarkoitus ottaa allas käyttöön. Reunalle tulee vielä tikkaat pieniä uimareita varten. Sanni sai jo isosiskolta käsikellukkeet synttärilahjaksi ja eilen ostettiin Sillalle vauvojen uimarengas. Siinä on renkaan lisäksi 'housuosa'. Sellainen meillä on ollut käytössä isommillakin lapsilla aikoinaan ja se on tosi kätevä. Uimavaippojakin  on muutama odottamassa.

Sanni pääsi 'koekäyttämään' allasta ennen täyttöä.

Suodatinpumppu hurisee hiljalleen joka päivä noin 5 tuntia.

Ainoa mikä minua huolestuttaa tuossa altaassa on se, ettei sen vettä voi lämmittää. Eli se on kuin pienoisjärvi, lämpenee jos aurinko paistaa, ja kylmenee esim öisin. Vesi altaaseen laitettiin ulkohanasta, jonka vesi on vain muutaman asteista. Meidän lämminvesivaraaja kun on vain 300 litrainen, joten siitä ei ihan riittänyt kuutta kuutiota vettä.

 Kesäkuun-sivulla uusia kuvia. Sieltä selviää minkä kukan Sanni osti terassille.