Muutama päivä vierähtänyt taas ilman kuvia tai kirjoittelua. Kuvia ei tule kyllä nytkään, mutta jonkin verran päivitystä asioihin.

Sillan viime viikkoinen kuumme, oli sitten...no kuume. Pari päivää kesti, eikä sitten muuta. Hyvä niin.

Loppuviikosta sairastui sitten tyttöjen toinen isosisko oikein kunnon flunssaan. Ihan selvästi eri tautia kuin pikkuisella. Itse isoneiti arvelee kokopäiväisellä Serena-reissulla olevan jotain yhteyttä huonoon oloonsa. Kuume on onneksi jo helpottanut, vielä kun niistäminen loppuu, kurkku rauhoittuu ja yskä hellittää, pääsee hän nauttimaan taas lomastaan. Edessä tosin on enemmänkin töitä kuin lomailua. Ensin pitäisi kitkeä kaverin isän piha ja sitten olla viikon verran leirillä lapsenlikkana.

Pihaprojekti etenee hitaasti mutta varmasti. Vielä ainakin aikataulu pitää. Eilen ostettiin viisi laatikollista pakollista tavaraa. Odotus on jo kova.

 

Eilen oli tytöillä neuvola-aika. Sannilla 4v-tarkistus ja Sillalla 1,5v-lääkäri.

Ensin Sanni;

Neiti on nyt meidän 'virallinen metrimitta' eli pituutta oli 102,5 cm. Painoa on kertynyt 17,7 kg. Sopusuhtainen, hieman alle oman käyrän kulkeva neitonen.

Neuvolakorttiin tuli merkintä; 'Reipastunut kovasti. Hienosti tekee tehtävät, taitava piirtäjä-kynäote vielä hakusessa, saksia käyttää näppärästi. Puhe selkeää, k-äänne vielä uupuu. Kasvu tasaista, paino OK. Näkö normaali. Stereonäkö norm. Kuulo OK.' 

Kun saatiin heti alussa rokotus pois päiväjärjestyksestä olikin lopputarkastus yhtä leikkiä. Neiti teki kaikki tehtävät, leikit, kuulo- ja näkökokeet, pallon heitot ym hienosti ja taitavasti. Hoitaja tosiaan sanoi Sannin kynäotteesta (kynä nyrkissä) että sitä voisi harjoitella pikkuhiljaa oikeammaksi. Me saatiinkin kotiin muovinen 'kynä-apu' jolla on helpompi ottaa oikea ote kynästä. Sanni tosin kokeili sitä kotona, eikä halunnut käyttää sitä. Hänestä oli kivempaa itse laittaa sormet kynän ympärille oikein. Nyt on sitten neidin ote korjattu ;-) Toinen asia oli k-äänne. Kuulemma aika harvinasta, että pelkästään k-kirjain piilottelee. Useimmiten se on joko s tai r ja niiden seurana muita. Toinen hassu asia on se että Sanni itse tietää ettei se tule oikein hänen suustaan. Onneksi asialla ei ole vielä mikään kiire. Hoitajan mukaan aletaan houkutella k:ta esiin 5v-tarkastukaen jälkeen.

Hoitajan mukaan Sannilla on selkeästi kaikki 4 vuotiaan taidot ja useissa hän on ikäisiään edellä. Erityisesti hän mainitsi kopinoton, kuulokokeen, laskemisen ja piirtämisen. Vaan mehän jo tiedettiinkin että meidän Sannikka on ihmeellinen ja upea :-)

Kysyin myös hoitajan mielipidettä kotihoidon vaikutuksesta Sannin taitoihin. Ei tarvitse kuulemma olla huolissaan, neidin taidot ovat monissa asioissa pidemmällä kuin ikäisillään hoidossa olevilla. Tämä juttu on sellainen, jota itse olen kaikkien lasteni kohdalla miettinyt. Hehän ovat kaikki olleet 'aina kotona'. En ole tässä asiassa 'puolesta tai vastaan', mutta kyllähän kotona oleva lapsi saa vähemmän mahdollisuuksia kohdata etenkin sosiaalisia tilanteita. Ja kotona ei varmaan tule niin monipuolisesti kokeiltua kaikkia askartelu- ja kädentaitoasioita. Sannin sanavarasto oli kuitenkin monipuolinen ja erilaisissa sana- ja hoksaustehtävissä pärjäsi hän erinomaisesti.

Sannikin tykkäsi kovasti käynnistä, etenkin kun saatiin rokotus hoidettua heti alussa pois. Neiti oli reippaampi kuin koskaan ja jäi jopa hoitajan kanssa tekemään tehtäviä kun minä vein Sillan lääkärin luokse. Kyllä oli äiti ylpeä tytöstään <3  Nyt kun Sannin ujous alkaa karista, iloitsen eniten siitä, että nyt muutkin voivat huomata miten ihana ihminen hän on ja Sanni pystyy paremmin nauttimaan kaikesta kokemastaan.

Nyt tuli niin paljon tekstiä että tulen vähän myöhemmin kertomaan Silla neuvolakuulumiset. Pitäisi vissiin saada vähän kotihommiakin tehtyä :-/