Pari viikkoa sitten pääsi Sanni elämänsä ekaa kertaa käymään sisäleikkipuistossa. Seurana oli toinen isosiskoista ja kummi. Aikaa hurjaa katsottavaa oli kun he yhdessä seikkailivat pompuissa, liukumäissä, tunneleissa ja kiipeilytelineissä. Välillä piti käydä tankkaamassa nesteitä ja välillä pesemässä hikisiä kasvoja vessan puolella. Tuollaisella pesureissulla huomasi tarkkaavainen kummi oudon 'roskan' Sannin oikean silmän vieressä. Entisenä koiranomistajana hän tajusi pian että kyseessä oli punkki!

Ensin kurvattiin apteekkiin neuvoja ja pihtejä hankkimaan, sieltä lähdettiin neuvon mukaan terveyskeskukseen. Noin vajaan tunnin jonotuksen jälkeen nuori mieslääkäri nappasi tunkeilijan pois, tarkisti että kaikki osat olivat mukana ja että jälki neidin kasvoissa oli siisti. Saatiin kehoitus tarkkailla Sannin vointia ja erityisesti muutoksia ihossa seuraavat pari viikkoa.

Eihän sitten mennytkään kuin muutama päivä kun rintakehän iholle tuli iso, kutiseva nokkosihottuma. Onneksi selvisi, että sen aiheutti, hyvin todennäköisesti, lukuisat itikanpistokset jotka olivat kiusanneet Sannia jo useamman päivän. Kortisonivoiteella saatiin niin ihottuma kuin pistoksetkin rauhoittumaan.

Muutama opetus tästäkin saatiin; meidänkin seutuvilta löytyy punkkeja, Sannin itikanpistoskohdat kannattaa hoitaa niin nopeasti kuin pystyy, muuten on seurauksena isot patit ja sietämätön kutina ja sitten vielä että lapsi on hyvä viedä jonnekin riehumaan ennen lääkäriin menoa :-)