Rauhallista, tasaista arkielämää menossa. Isommat lapset ovat aloittaneet koulunsa, isi on töissä ja me tyttöjen kanssa sopeudutaan taas 'normaaliarkeen'.

Silla alkaa ilmeisesti olla pikkuhiljaa valmis avaamaan sanaisen arkkunsa. Kyllä sitä on odoteltukin. Tällä hetkellä neiti suostuu sanomaan; 'äiti', 'anna', 'vauva',' vaippa', 'mennään', 'nenä' ja 'kato'. Kaikkiin muihin sana-kyselyihin hän vain pudistaa tarmokkaasti päätänsä. Oli ihan pakko kirjoittaa tuohon edelliseen lauseeseen 'suostuu sanomaan'. Hän nimittäin ihan selvästi kieltäytyy sanomasta sanoja vaikka ne osaisikin. Vaan onhan se toisaalta vaihtelua kun edes yksi ei ole mahdoton papupata ;-)

Tosin pikkuisesta lähtee nykyään ihan hassunkurisia ääniä, kun hän on uudestaan innostunut pärisemään, intiaaniääntelemään, naksuttelemaan ja muodostamaan vaikka minkälaisia suuääniä.

Sillasta vielä sen verran, että päätimme tänään pitää häntä seuraavat pari viikkoa maidottomalla kuurilla. Keinot alkavat kohta olla ihan lopussa, emmekä oikein enää keksi muita syypäitä kuin maidon tai viljat. Nytkin pikkuinen on ollut maitohappobakteerikuurilla parisen viikkoa ja silti se tuote mitä vaippaan ilmestyy useammankin kerran päivässä ei ole heikkohermoisen silmille tai nenälle sopivaa. Yöt on kyllä huomattavasti rauhallisempia ja ihokin hyvä, mutta suolisto ei.