Taas on vierähtänyt jonkin aikaa viime kirjoituksesta. Mihin lie päivät katoavatkaan?

Sanni pääsi käymään uuden kotikaupungin järjestämillä Elomessuilla. Sää suosi ja neidillä oli hauska päivä ihan vain äidin kanssa kahden. Mieleen jäivät miniatyyrihevoset, onginta Partiolaisten pisteessä ja ilmaiskarkkitarjoilut. Muutama ilmapallokin tarttui mukaan kotiinviemisiksi. Kaksin kappalein, jotta pikkusiskokin sai samanlaiset:

 

Sillasta on tullu puhuja!

Neiti selostaa, kertoo, puhua pälpättää koko ajan. Hän käyttää päätteitä ja aikamuotoja taitavasti. Joukossa on vielä joitain 'omia' sanoja, mutta enää ei tarvitse pyytää Sannia jatkuvasti tulkkaamaan siskon mongerrusta. S-kirjaimen hän jättää usein pois, mutta osaa käyttää sitä, kun pyytää lausumaan sanan oikein.

Tällä hetkellä neitoset leikkivät paljon mielikuvitusleikkejä. Esim Sanni on äiti ja Silla vauva. Ja sitten tyttöjä naurattaa kun Silla huutaa: Äitiii...ja minä vastaan. Tai kun Silla itkee 'vauvaitkua' ja minä luulen että jotain on oikeasti hätänä. Silla leikkii myös itsekseen leluilla niin, että lelut 'puhuvat' toisilleen.

Ihan turhaan siis pelkäsin, että tyttösen puheessa on jotain hätänä. Hän vain odotteli aikansa ja puhuu nyt ihan yhtä hyvin kuin isommat sisruksensa saman ikäisenä.

Ja 'Mä osaan ite'-aikakin on tullut. Usein tosin kuuluu vähän ajan päästä joko kiukkuinen tai hyvin surullinen: En mä osaa. Äitiiii !

Seuraavalla kerralla laitankin jo aikoja sitten lupaamiani kuvia tyttöjen makuuhuoneesta. Se alkaa olla suurin piirtein valmis. Vielä kaipaa pientä hienosäätöä, mutta muuten alan olla tyytyväinen.