Sillalla on menossa melko hyvä vaihe. Öisiä kipuhuutoja ei ole ollut vähään aikaan. Ja vaikka neiti ei suostukaan nukkumaan omassa sängyssään, nukkuu hän hieman rauhallisemmin kuin ennen. Ajattelin kokeilla pääsiäisloman aikana pientä 'nukutaan omassa sängyssä'-unikoulua. Suurin syy rauhoittuneisiin öihin on varmaan ruokavaliossa. Me ollaan yritetty laittaa mahdollisimman 'sopivia' ruokia pienelle. Nyt porkkanat, paprikat ja maissikin ovat joutuneet muitten, jo poistettujen ruoka-aineiden, listalle. Posket tosin hehkuvat yhä, mutta peppu on ollut paljon paremmassa kunnossa.

Eilen käytiin tyttöjen kanssa katsastamassa paikallinen avoin päiväkoti. Se on avoinna tiistaisin ja perjantaisin ja sinne saa mennä leikkimään ja puuhaamaan niin sisälle kuin uloskin. Aikamoinen hulina oli, mutta Sanni tykkäsi kovasti. Enimmäkseen oli tarkkailijana, mutta tutki jonkin verran leluja ja jopa osallistui junaradan rakenteluun. Lupasin että mennään toistekin. Sillakin viihtyi oikein hyvin. Ei ollut mitenkään ihmeissään vaikka paikka olikin täynnä kaikenkokoista leikkijää ja ääntäkin riitti. Kuljeskeli ympäriinsä ja poimi minulle tuotavaksi kaikki mielenkiintoiset tavarat.

Silla on jo jonkin aikaa osittanut mielenkiintoa kiipeilyä kohtaan. Olenkin kauhulla odottanut sitä vaihetta kun pitäisi koko ajan olla silmät selässäkin. Tänä aamuna se sitten tapahtui; palasin keittiöstä olohuoneeseen ja näin neidin seisomassa sohvalla! Siinä hän sitten viihtyikin sitten aika tovin. Pari kertaa näytin hänelle miten tullaan takaperin jalat edellä alas. Joka kertaa seurasi hurja huuto ja kiipeäminen takaisin. Seuraavaksi bongasin pikku kiipeilijän meidän isosta kiikkutuolista, sitten nojatuolista ja Sannin sängystäkin. Luulin jo että saan olla pari seuraavaa viikkoa sydän kurkussa alastuolon takia. Mutta se ei ollutkaan pahin juttu, vaan se mitä hän puuhailee 'korkeuksissaan'; seisoo, hyppii, tavoittelee tavaroita, juoksee ja roikkuu reunoilta alas. Minulle taitaa tulla muutama harmaa hius ennen kuin tämä vaihe on ohi.

Eikö jo Sillan ilme sano; 'Ähäkutti äiti!'.

Muutama kuva lisätty maaliskuun sivulle.