Nimppari Onnittelut isosiskolle !

 

Silla oli eilen eka kertaa hammaslääkärissä.Vastoin epäilyksiäni, tarkastus saatiin kunnialla suoritetuksi. Kunnia siitä kuuluu kyllä kokonaan taitavalle hammaslääkärille :-) Hampaat olivat kunnossa, kaksi puuttui vielä ylhäältä. Palkkioksi pikkuinen sai uuden hammasharjan ja pikkuisen muovikirahvin.

Olen nyt parina eri päivänä kokeillut Sillalla hyla-tuotteita. Molempien kokoeilujen tuloksena oli yöllisiä vatsakipuja, itkua ja valvomista. Jatkamme siis laktoosittomalla linjalla jonkin aikaa eteenpäin. Muutenhan Sillalla menee tosi kivasti. Hän nukkuu useampia öitä kuin valvoo. Vuorokauden yhteenlaskettu unimäärä on kasvanut ja päiväunetkin sujuvat hienosti.

Jotenkin tuntuu, että nyt kun uni-, kipu- ja ruokaongelmat helpottavat, on Sillalla aikaa keskittyä enemmän puheen opetteluun. Minähän olen vähän ihmetellyt kun neiti ei pahemmin puhu mitään, ihan vain yksittäisiä sanoja silloin tällöin. Nyt hän tuntuu käyvän läpi jonkinlaista 'vauva-ääntelyvaihetta' uudestaan. Hän 'puhua pulputtaa' koko ajan, kirkuu uskomattoman korkeilla äänteillä ja selvästi maistelee ja kokeilee äänteitä. 'Äiti'- sana on ehdoton suosikki, samoin 'Äiti, tänne' ja vielä 'Äiti, tänne. Jooo'. Minulla kun on tapana huutaa toisesta huoneesta 'Joo-oo', kun pikkuinen komentelee minua tulemaan. Niinpä hän nykyään, huutelun lisäksi, myös vastaa omaan kutsuunsa puolestani. Hauskoja uusia sanoja ovat 'poro' ja 'puuro'.

 

Sanni on varmaan, tässä vaiheessa talvea, yksi niistä harvoista, joka joka kerran lunta nähdessään, huutaa innoissaan; 'Jee, ihanaa valkoista lunta!' Jos vain voisi, hän varmaan vaikka asuisi ulkona. Harmi vaan kun Silla taas ei ole niinkään innoissaan ulkoilusta pihalla. Silla kun niin tykkää seurata koko ajan siskoaan ja tehdä kaiken saman minkä hänkin. Ulkona se vain on paljon hankalampaa. Sanni kiitää ja viilettää milloin pulkalla, milloin ufolla mäkiä ylös ja alas. Kiipeilee lumivuorilla ja hyppii alas. Ei siinä pikkuinen pysy perässä ja silloin harmittaa niin ettei ulkona haluaisi olla ollenkaan.

Muutama kuva lisää Tammikuun 2011-sivulla.